top of page

HÍVJ MOST: +36 30 952 1770

Így készül

Az első lépés, hogy minden termékhez készül egy un. szabásminta (amit aztán elveszítek :-)), ami alapján felrajzolom az alkotóelemeket az üvegekre, majd kivágom. A mintát alapul használva a darabkákat minél pontosabban összecsiszolom, hasonló módon, mint amikor egy puzzle-t kirakunk.

 

Alapos mosás és szárazra törlés után a megcsiszolt üvegdarabok széleit öntapadós rézfóliával vonom be, majd minden darabka a végleges helyére kerül a lehető legnagyobb pontossággal.

 

Ekkor egy durva forrasztással rögzítem a mintát, majd alaposan és szépen összeforrasztom az elemeket. Ez egy igen fontos művelet a termék esztétikus megjelenése szempontjából, nagy figyelmet, türelmet és némi kézügyességet igényel, hogy a forrasztási varratok szépek legyenek.

Ha 3 dimenziós tárgy készül, az összeállításához némi ügyességre és ötletességre van szükség, ahogyan ez a képeken is látszik.

A végleges forrasztás után a varratokat durva szivaccsal átdörzsölöm, patinával lekenem, majd alapos mosás és szárazra törlés után antioxidációs olajjal átkenve kap szép, tartós fényt.

Ezzel a folyamat végéhez értem, már csak az van hátra, hogy a megrendelővel, megajándékozottal együtt gyönyörködjünk az újonnan született darab szépségében.

bottom of page